Kaip paruošti naudojimui moliūginį ir medinį mate puodelį kasdieniniam naudojimui?

Kaip paruošti naudojimui moliūginį ir medinį mate puodelį kasdieniniam naudojimui?

Medinių puodelių yra įvairių, mediniai padengti aliuminiu, mediniai, bambukmedžio, Palo Santo medžio ir t.t. Medinis puodelis yra žymiai tvirtesnis už moliūgą, tad jis turi tarnauti žymiai ilgiau. Jeigu norite, kad Jūsų pasirinktas mate puodelis tarnautų kuo ilgiau, reikia jį gerai tam paruošti.

Mate gaminimo etapai

Į pasirinktą puoduką pripilkite pilną iki pat viršaus mate žolių ir maksimaliai pripilkite šalto vandens. Palaipsniui vaduo susigers į mate, tada Jus ir vėl pilkite šaltą vandenį kol vanduo pasieks puodelio viršų. Palikite stovėti pilnai pripiltą arbatžolių ir vandens puoduką tris paras, kad puodelis maksimaliai įsigertų mate ir priprastų prie drėgmės. Trijų parų laikotarpyje pastoviai pilkite vandens, kad vandens būtų maksimaliai. Po trijų parų puoduką išvalykite. Štai ir Jūsų puodukas paruoštas kasdieniniam naudojimui. Jeigu medinių puodelių nesinaudosite ilgą laiką, patartume šią procedūrą pakartoti, bet tada užtenka vienos paros.

Puodelis iš moliūgo kalabasa

Prieš pradedant naudoti puoduką iš moliūgo pirmiausia jį reikia gerai išplauti. Per pirmą matės gėrimą nenaudokite labai karšto vandens nes gali suskilti. Naudokite 40 ar 50 laipsnių vandenį ar net šaltą. Moliūgo kalabasoje negalime ilgai  laikyti įpilto vandens, nes moliūgo sienelės pradeda šlapiuoti. Tiesiog ipilam ir išgeriam. 

Jei po kelių dienų atsiranda nepageidaujamas kvapas moliūgą reikia išdžiovinti. Tiesiog padėti atokiau nuo saulės spindulių, bei nuo papildomo šilumos šaltinio ir jis išdžius savaime per 2 ar 3 dienas. 

Norite pasigaminti gardžią matę? Išbandykite mūsų surinktus receptus?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Į viršų